اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/گیلان پژوهشگر جوان گیلانی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه برخی مدیران، حتی صاحبان صنایع و کارفرمایان به دلیل کوتاه بودن مدت مسئولیت از پرداختن به مطالعات پژوهشی به علت زمان بَر بودن طفره می روند، گفت: هیچ توسعه ای بدون حوصله و به یک باره حاصل نمی شود.
مراسمی در راستای پژوهش و فناوری دانشگاه ها و پژوهشگاه های مراکز آموزش عالی کشور با شعار «پژوهش و فناوری پیش ران جهش تولید با مشارکت مردم» به مدت یک هفته از 23 تا 29 آذرماه سال جاری برگزار شد که طی آن هر دانشگاه و مرکز آموزشی و پژوهشی ویژه برنامه های این هفته را اجرا کردند.
دانشگاه تهران نیز همانند سال های قبل؛ در هفته پژوهش سال جاری جشنواره پژوهش را برگزار کرد که طی فرایند سه ماهه در عنوان های پژوهشگر برجسته، پژوهشگر نمونه، پژوهشگر جوان همچنین مجری برتر در ارتباط با صنعت و جامعه برگزیدگانی انتخاب می شوند.
امسال دکتر مجید کیاورز، جوان گیلانی و عضو هیئت علمی گروه جغرافیا دانشگاه تهران به عنوان مجری برتر در ارتباط با صنعت انتخاب شد که حاصل امتیازات کسب شده طرح های پژوهشی و کاربردی وی با کارفرماهای مختلف بود.
وی که دو سال قبل نیز به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شده بود در گفت وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه چندسالی است در معاونت پژوهشی دانشگاه تهران، مدیرکل ارتباط با صنعت به عنوان ارتباط با صنعت و جامعه تغییر داده شده، اظهار کرد: کلمه ی صنعت وجهه فنی و مهندسی داشته و عمدتا با کارفرمایان مختلف در ارتباط است در حالی که بسیاری از پروژه ها و تحقیقات رشته های علوم انسانی در ارتباط با جامعه است، لذا کلمه ی جامعه به عنوان این مدیرکلی اضافه شده است.
* آیا راهی وجود دارد تا نتایج پژوهش های دانشگاهی به سهولت در اختیار متقاضیان قرار بگیرد؟
- چند سالی است که در دانشگاه تهران تلویزیون اینترنتی افتتاح شده است تا پژوهش ها در ابعاد مختلف فنی، پزشکی، علوم انسانی و... در اختیار عموم قرار بگیرد و دانشگاه های دیگر نیز می توانند شیوه های مشابهی برای در دسترس قرار دادن نتایج پژوهش ها همچنین ارتباط با اساتید داشته باشند. اما به طور کل، مهم این است که پژوهش های انجام شده در دانشگاه ها مورد استفاده در مراکز با توجه به نیاز صنعت قرار گیرد.
* چگونه باید برای حل مشکلات سوژه یابی کرد؟
- اساتید نباید در دانشگاه بنشینند و فقط به چاپ مقاله و بحث های پژوهشی و آموزشی بپردازند. استاد دانشگاهی که در متن کارهای اجرایی، پروژه ها و در ارتباط با کارفرمای مختلف قرار دارد، علاوه بر اینکه نیاز و مشکلات صنعت و جامعه را به درستی متوجه می شود، به علاوه می تواند راه حل های کاربردی را ارائه دهد.
* آیا همه ی پژوهش ها باید بلافاصله منتج به نتیجه شود؟
- گاهی نیازسنجی که توسط اساتید دانشگاه صورت می گیرد و راه حل هایی که ارائه می شود ممکن است به صورت مستقیم منجر به انجام پروژه و یا حل مسئله نشود، اما همین پیگیری ها و ارائه ی راه حل های علمی اثراتی در تغییر دیدگاه مدیران تاثیر گذار خواهد بود.
* چگونه می توان از دل یک تحقیق؛ نتایج کاربردی استخراج کرد؟
- اول باید صورت مساله را خوب متوجه شد و برای این کار باید پای صحبت های کارفرما و جامعه ی هدف نشست. وقتی خوب بشنویم و مشکل را متوجه شویم، راه حل هایی که پیشنهاد می دهیم از طرف آنها قابل پذیرش خواهد بود ضمن اینکه اگر یک پژوهشگر علمی معمولاً راه حل هایش نیز مناسب و حلال مشکلات است.
* چرا علی رغم ارائه ی راهکارهای علمی، برخی کارفرمایان یا حتی مدیران تمایلی به عملیاتی کردن نتایج پژوهش ها ندارند؟
- گاهی صورت مسئله معلوم است و راه کار هم وجود دارد، اما، ساختار طوری است که اجازه نمی دهد راهکار مناسب ارائه شده اجرایی شود. گاهی مدیرانی هستند که باید نتایج پژوهش ها را عملیاتی کنند، ولی طرفدار راه حل های نو و ساختارشکن نیستند. برخی مدیران، حتی صاحبان صنایع و کارفرمایان به دلیل کوتاه بودن مدت مسئولیت از پرداختن به مطالعات پژوهشی به علت زمان بَر بودن طفره می روند. عده ای نیز به مسئله آگاه هستند و راه کار را هم می دانند، ولی چون تمکین به آن راه حل، منافع مد نظر او را تامین نمی کند به راه حل ها تمکین نمی کنند.
* به نظر می رسد عموم جامعه نیز خواستار نتایج پژوهشی نیستند. چرا؟
- در جامعه ای که سرانه مطالعه پایین است، تقاضای کارهای درست علمی و پژوهشی کمتر رخ می دهد و به طور کلی علاقه به کارهای زود بازده و به چشم آمدن نتایج در اولویت است، در حالی که این آفت پیشرفت و توسعه است، زیرا هیچ توسعه ای بدون حوصله و یک باره به دست نمی آید. در واقع در مساله پژوهش نیز با عرضه و تقاضا روبه رو هستیم، وقتی میانگین مطالعه روزانه جامعه 5 دقیقه باشد همین نشان می دهد که مطالبه عمومی وجود ندارد، این در حالی است که مسیر توسعه از پژوهش می گذرد و با انجام مطالعات علمی و اصولی می توان راه رشد کشور را در حوزه های مختلف فراهم کرد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}